JavaScript och TeflonHjärna

JavaScript och TeflonHjärna
Snart är första veckan på utbildningen avklarad, eller har jag klarat av den egentligen?

En gång i tiden, i min lyckliga ungdom, var jag rätt smart. Jag har alltid haft lätt för mig i skolan, gjorde snällt mina läxor och klarade mig bra. Men sen hände det saker i livet som gjorde att jag körde huvet i betongen rätt rejält, jag blev utbränd helt enkelt. Det är många år sen nu och jag tvingas med viss sorg konstatera att hjärnan inte fungerar som den gjorde innan.

Det är fruktansvärt frustrerande att veta att jag i normala fall skulle kunna ta in information och kunskap ganska lätt, men att nu behöva kämpa, inte fatta vad jag läser, tappa bort mig osv. Samtidigt skäms jag lite över att gnälla över en sån sak när jag vet att det finns så många som alltid haft det så, som aldrig fått ha det lätt i skolan.

Jag försöker slappna av och inte sätta alltför stor press på mig själv, men så är jag ju begåvad med det förbannade Duktig Flicka-syndromet. En känsla av att behöva göra allt lite bättre, lite snabbare, lite snyggare resultat, blir stressad av att se kurskamraterna diskutera saker i chatten som jag inte begriper och herregud hur långt har hon hunnit, har hon redan lämnat in alla uppgifter och jag har inte ens börjat skriva för jag grubblar fortfarande över vad dom egentligen menar i uppgiftsbeskrivningen och tänk om det jag lämnar in bara blir medelmåttigt, godkänt kanske men medelmåttigt…

Lyckligtvis har jag en annan sida också, en Good Enough-sida. Det är för tusan en utbildning jag går, ingen jäkla tävling! Det räcker om jag gör mina uppgifter och lämnar in dom när jag ska och får godkänt. Jag gör det här för min egen skull, för att lära mig roliga och intressanta saker som förhoppningsvis leder till ett jobb så småningom. Jag behöver inte kunna allt och vara bäst på allt redan första veckan! Och en webbutvecklare blir aldrig nånsin fullärd, det är en evig läroprocess.

Så nu får jag försöka lugna ner mig, inte bry mig om vad andra i klassen gör och inte gör, var och en gör nog så gott den kan helt enkelt. Vi har olika bakgrund och förkunskaper allihop, jag kan inte låta mig stressas av nivån hos nån som redan jobbat som webbutvecklare i flera år.

Jag är så himla klok ibland, önskar bara att jag lyssnade mer på vad jag säger!

//Mari

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *