Tack gode Gud för digital fototeknik!

Tack gode Gud för digital fototeknik!

Den här sommaren har jag ägnat åt flitigt fotograferande av allt möjligt, mest natur och växter. Fotografering är så mycket enklare nu för tiden med bättre mobilkameror och möjlighet till molnlagring av alla bilder. Det är bara att knäppa hejvilt och sen välja dom bilder man vill ha kvar och enkelt radera resten. Annat var det i ungdomens dagar, då fick man välja sina motiv med omsorg och det fick inte plats mer än 36 bilder på kamerarullen. Och sen skicka iväg filmrullen och få den framkallad, vänta på att få hem bilderna och sen inse att hälften av dom blev bara skräp. Inte läge att knäppa 36 selfies för att i bästa fall få till en duglig bild, det är ju inte gratis med pappersbilder.

En annan sak jag lagt mycket tid på är att förbereda den här bloggen. Den är gjord med WordPress och det ska ju vara så enkelt sägs det, bara att välja tema och börja skriva. Men så funkar inte jag, jag lider uppenbarligen av svår beslutsångest och det finns SÅ många teman att välja mellan så det har tagit flera veckor att bestämma mig. Och när jag väl bestämt mig så finns det alltid detaljer jag vill ändra på för att få bloggen att se ut på MITT sätt. Vad händer om jag ändrar färg där och fifflar lite med koden där, nähä det funkade inte, men jag skulle verkligen vilja ha ett annat typsnitt på rubriken och hur stora bilder ska jag egentligen ladda upp och varför står det “posted by” på engelska, det ska ju vara på svenska och… Nä, jag har bara fått bita i det sura äpplet och låta temat duga som det är så länge, jag har inte tillräckliga kunskaper inom kodning och sånt för att kunna ändra alla detaljer. Inte än i alla fall, snart börjar jag en tvåårig högskoleutbildning inom webbutveckling så då kanske det blir en del förändringar så småningom. Det är ju faktiskt lite pinsamt som blivande webbutvecklare att använda ett tema som nån annan designat…

Sådär, då var första inlägget avklarat! Framöver kommer jag bl a att tipsa om fina platser att besöka och det kommer att bli mååånga bilder.

Ha det gott, kram kram! //Mari

2 thoughts on “Tack gode Gud för digital fototeknik!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *