En bit av Paradiset på jorden

En bit av Paradiset på jorden
Ett ställe som har kommit att bli en favorit för mig när jag vill strosa runt och njuta av en vacker miljö är Mjösunds begravningsplats i Njurundabommen.

Jag är över huvud taget inte troende, men jag är inte ensam om att uppleva nåt alldeles särskilt när jag kliver in på området. Det är nämligen ingen kyrkogård i vanlig bemärkelse, utan snarare en botanisk trädgård. Här finns mängder med växter och träd, både såna man känner igen och mer ovanliga sorter.

Klicka på bilderna för att öppna dom i full storlek i nytt fönster!

Kyrkogården består av flera olika “kvarter”, några med lite annorlunda utformning än vad man kanske är van vid.
Ett paradis för den som liksom jag älskar funkior!

Det finns en uppsjö av olika funkia-arter så jag är inte hundra procent säker på att jag fått till rätt namn på följande sorter, lämna gärna en kommentar om ni hittar nåt fel.

Och så har vi den här prickiga skönheten som jag först trodde var en funkia den med, men det visade sig vara en lungört.

Lungört
Lungört
Det finns så många vackra hörn på den här kyrkogården så jag kan inte beskriva allt.

Jag har tagit hundratals bilder och det är ju en omöjlighet att lägga upp alla, men här följer ytterligare några favoriter.

Klätterhortensia
En praktfull klätterhortensia som sträcker sig nästan ända upp i toppen på en enorm gran.

Det finns mycket mer att se än vad jag har plats att visa här, så gör ett besök själv och upplev lugnet, fågelsången och dofterna!

Kram kram! // Mari

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *