Om mig

Jag heter Mari, bor i Matfors och är en medelålders tant med ett barns nyfikenhet.

Om jag ska tro på vad min mamma säger, och hon är en pålitlig kvinna, så har jag alltid varit vetgirig. Jag tjatade mer eller mindre hål i huvudet på henne när jag var liten, ”vad är det där, varför då, hur funkar det???” osv och det var en lättnad för henne när jag lärde mig läsa för då kunde hon skicka mig till bokhyllan för att själv ta reda på det jag ville veta. Uppslagsböcker har det alltid funnits gott om eftersom mamma är en flitig korsordslösare och hon liksom jag, och min dotter, omöjligen kan gå vidare i livet innan den för ögonblicket aktuella frågan är besvarad.

Mamma håller sig fortfarande till sina älskade böcker medan jag och dottern gått vidare till internet och flitigt googlande. Fast visst händer det att det kommer ett sms från mamma då och då med en försynt fråga om jag kan kolla upp ett eller annat som hon inte hittat i sina böcker. Och det gör jag så gärna, kanske lär jag mig nåt nytt på köpet.

Webben är fantastisk, all världens kunskap finns serverad i datorn eller i mobilen, det gäller bara att veta vad man ska söka på. Och söker gör jag, varje dag. Ibland hamnar jag på villovägar, för det kan ju hända att det finns nån intressant länk vidare som jag måste undersöka och sen ännu en länk vidare därifrån… Men det är ju så ROLIGT att lära sig saker!

Tyvärr har jag svårare att lägga saker på minnet numera, det kommer sig av att jag gick in i väggen för en massa år sen och jag kommer förmodligen aldrig att bli helt återställd. Det är bara att acceptera och göra det bästa av situationen. Ett bra sätt att lära sig är att skriva om saker och det är det som är ett av syftena med den här bloggen. Jag skriver för att bearbeta det jag lär mig och försöka få det att fastna på teflonhjärnan. Om inte annat kan jag ju gå tillbaka och kolla vad jag skrivit för att fräscha upp minnet.

Om ni undrar vad en liten ökenråtta, eller gerbil, har med saken att göra så valde jag den till min maskot för bloggen eftersom den är ett mycket nyfiket litet djur som gärna utforskar sin omgivning!