Om

Egentligen har jag haft ett intresse för att bygga hemsidor ända sen Internet blev en grej, men det är nu först jag gjort nåt vettigt av detta intresse. Från att ha suttit vid datorn och experimenterat och lekt fram diverse (kortlivade) hemsidor och bloggar för eget bruk gjorde jag för ett år sen slag i saken och sökte in på utbildningen till webbutvecklare på Mittuniversitetet. Det kan vara nåt av det bästa jag gjort i hela mitt liv faktiskt, ångrar lite att jag la tre och ett halvt år på en lärarutbildning som jag knappt använt istället för att satsa på webbutveckling redan från början. Men gjort är gjort och nu blickar jag framåt och hoppas hitta ett jobb inom det här området så småningom.

Vad är det som är så roligt med webbutveckling då? Det mesta skulle jag vilja säga, i alla fall när det går bra. Jag har alltid trott att jag skulle tycka själva designbiten vara roligast, men nu när jag lärt mig mer om HTML, CSS, JavaScript och PHP tycker jag att det är själva byggandet och kodningen som är roligast. Ja, det är kul att designa också, men det kan även vara ganska ångestfyllt så jag tror jag är beredd att lämna över det ansvaret till nån annan.

Att bygga webbsidor handlar väldigt mycket om problemlösning och det tycker jag är jättekul, jag får en kick varje gång jag lyckas lösa nåt nytt problem. Då känner jag mig jättesmart, även om jag förmodligen inte alltid får till dom snyggaste lösningarna rent kodmässigt. Men bara det funkar så kommer nog finesserna med tiden!