WordPress-ambivalens

Det känns nästan lite pinsamt att använda nån annans WordPress-tema när man själv pluggar webbutveckling, jag är ju en sån person som gärna vill ”göra själv”. Men faktum är att jag än så länge inte har kunskap nog för att göra ett eget tema och dessutom ingår det i den här kursuppgiften att installera och använda ett redan befintligt tema.

Då kommer vi till problem nr två, vilket av alla fleratusenfemhundra teman ska man välja? Det är ett problem jag är väl bekant med då jag har haft en WordPress-baserad blogg tidigare men som jag plockade ner för ett tag sen eftersom jag ändå aldrig hade tid att uppdatera den. Nu går all tid till att bygga bloggar istället för att använda dom…

En annan sak som är lite lurig med teman är att dom ser ju jättesnygga ut i listan, men det krävs trots allt en hel del pysslande för att få ens egen blogg att se likadan ut. Till exempel visade bilden på det här temat, Blog New av Candid Themes, en rund profilbild men när man själv lägger till en bild blir den fyrkantig. Det verkar alltså som att man behöver in och lägga till extra CSS för att få en rund bild och det är det ju långt ifrån alla ”vanliga bloggare” som har kunskap till. Så nog kan jag tycka att det ibland ges en lite förskönad bild av hur enkelt det är att smälla upp en blogg med WordPress, i alla fall om man vill få den att se ut så som temat presenteras.

Det kanske blir nåt att fundera på när vi kommer till kursmomentet då vi ska bygga egna teman, att göra dom ännu mer användarvänliga. Det finns inget som är så bra att det inte går att göra ännu lite bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *